Download WordPress Themes, Happy Birthday Wishes

Wat kost een crematie?Voordat u een uitvaartverzekering afsluit is het belangrijk dat u een goede inschatting kunt maken van de totale kosten van een crematie. Op die manier weet u ook voor welk bedrag u zich moet verzekering, waardoor u zich niet onder- of oververzekerd. De kosten van een crematie zijn van een aantal factoren afhankelijk. Gemiddeld kost cremeren ongeveer €1.100,- in Nederland, zo stelt uitvaartverzekeraar Monuta. Voor de exacte kosten kunt u zich het best wenden tot het crematorium van uw keuze, zij kunnen u informeren over de werkelijke kosten. Een gemiddelde uitvaart kost ongeveer €7000,-

Kosten voor de uitvaart bij een crematie

Wat kost een uitvaartverzekeringNatuurlijk komen er ook nog een aantal andere kosten bij kijken. De €1.100,- die hierboven genoemd is, is echt alleen voor het cremeren in het crematorium. De kosten die bij het organiseren van de uitvaart komen kijken, komen hier nog aanvullend bij. U moet hierbij denken aan basiskosten zoals de bezorging van de kist, de verzorging van de overledene en de kosten voor de diensten van de uitvaartverzorger. Onder de aanvullende kosten kunt u de kosten voor bloemen, rouwvervoer (eventueel met volgauto’s) en catering rekenen.

Crematiekosten in het weekend hoger

Op het moment dat de crematie in het weekend plaatsvindt, kunnen de kosten wat hoger zijn. Dat komt, omdat er dan een zogenoemde ‘weekendtoeslag’ in rekening kan worden gebracht. Deze toeslag is niet alleen van kracht op de crematiekosten van het crematorium, maar ook voor andere kosten zoals bijvoorbeeld rouwvervoer en dragers die u inhuurt voor de uitvaartdienst.

Kosten van een kist bij crematie

Een van de grotere kostenposten van een uitvaart is de kist. Bij een crematie is het gebruikelijk om een redelijk eenvoudige en goedkope kist uit te zoeken. Hierin verschilt een crematie duidelijk van een begrafenis, bij een begrafenis zijn de kosten voor de kisten gemiddeld hoger.

Uitstrooien of urn

Er zijn verschillende mogelijkheden na een crematie. Zo kan ervoor worden gekozen om de as in een urn te bewaren, of de urn eventueel de begraven. De kosten voor een urn zijn gemiddeld €300,- tot €500,-, afhankelijk van de specifieke wensen. Er kan ook voor gekozen worden om de as te verstrooien op een strooiveld of bijvoorbeeld op zee, de kosten daarvoor zijn gemiddeld €90,-.

Urnemuur (columbarium)

De urn kan ook in een urnenmuur (ook wel columbarium genoemd) geplaatst worden, de kosten daarvoor zijn gemiddeld €340,- voor 5 jaar.

Begraven na crematie

Op het moment dat de wens is om de urn te begraven, dan moet er rekening gehouden worden met de grafkosten van de begraafplaats. Omdat deze tarieven echt per gemeente verschillen, is hier geen gemiddeld bedrag voor te noemen. De kosten van een begraafplaats kunnen bij de gemeente worden opgevraagd.

Zoekt u een uitvaartverzekering?

Weet u ongeveer wat voor kosten u kunt verwachten voor een crematie en bent u benieuwd wat u maandelijks moet betalen voor een uitvaartverzekering die perfect bij uw wensen past? Hieronder kunt u de verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijken.

Monuta
Vanaf € 6,45 P/maand
Monuta uitvaartverzekering
Verzekerd tot €6.500
Kinderen gratis meeverzekerd tot 18e levensjaar
Geen winstdeling
Premiebetaling tot overlijden
€2000 natura, €4500 kapitaal
Eenvoudige medische acceptatie
 
*Premie voor een 18-jarige, meetdatum 11-03-2021
 
DELA Uitvaartplan
Vanaf €4,72 P/maand
DELA uitvaartverzekering
Verzekerd tot €6.650
Kinderen mee te verzekeren
Winstdeling
Premiebetaling tot overlijden
€6000 natura, €650 kapitaal
Eenvoudige medische acceptatie
 
*Premie voor een 18-jarige, meetdatum 11-03-2021
 
Ardanta
Vanaf €7,91 P/maand
Ardanta uitvaartverzekering
Verzekerd tot €6.600
Kinderen gratis meeverzekerd tot 18e levensjaar
Winstdeling
Premiebetaling tot 80e levensjaar
€6500 kapitaal
Eenvoudige medische acceptatie
 
*Premie voor een 18-jarige, meetdatum 11-03-2021
 
PC Uitvaart
Vanaf € 7,66 P/maand
PC uitvaartverzekering
Verzekerd tot €6.500
Onbekend of kinderen zijn meeverzekerd
Geen winstdeling
Premiebetaling tot 80e levensjaar
€6500 kapitaal
Eenvoudige medische acceptatie
 
*Premie voor een 18-jarige, meetdatum 11-03-2021