DELA uitvaartverzekeringDELA heeft het motto ‘Samen sta je sterker’, en dit laat het bedrijf ook duidelijk terugzien in de bedrijfsvoering. De verzekeraar is een coöperatie met in totaal meer dan 3 miljoen leden. Niet alleen zorgt DELA ervoor dat hun leden financiële zekerheid hebben, ook draagt de organisatie zorg voor het regelen van de uitvaartverzekering van begin tot eind. Bij DELA hebt u de keuze uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen, daardoor heeft de organisatie het meest complete aanbod onder de uitvaartverzekeraars.

Naar de verzekeraar

Soorten uitvaartverzekeringen bij DELA

DELA uitvaartverzekeringBij DELA hebt u de keuze uit 4 verschillende soorten uitvaartverzekeringen, namelijk een uitvaartverzekering in diensten, een uitvaartverzekering in geld, een uitvaartkoopsompolis en een depositofonds. Elk van deze soorten uitvaartverzekering hebben voordelen en nadelen, het is dus wel belangrijk om u hier goed in de verdiepen. Hieronder behandelen we elke verzekeringsvorm kort, zodat u hier een beter beeld van krijgt.

Uitvaartverzekering in diensten

De ‘uitvaartverzekering in diensten’, ook wel ‘uitvaartplan’ genoemd door de verzekeraar, is de verzekeringsvorm die het meest wordt afgesloten bij DELA. Met deze verzekeringsvorm van u verzekerd voor de diensten en producten van een uitvaart. Bij deze verzekeringsvorm bent u ook verzekerd voor begeleiding van uw nabestaanden. Bij het uitvaartplan van DELA wordt er geen geld uitgekeerd aan uw nabestaanden, in plaats daarvan wordt de volledige uitvaart voor u geregeld.

Uitvaartverzekering in geld

U kunt er ook voor kiezen om DELA een vooraf vast te stellen geldbedrag uit te laten keren aan uw nabestaanden, op het moment dat u komt te overlijden. Uw nabestaanden kunnen dit bedrag vervolgens gebruiken voor het regelen van uw uitvaart. Hierbij is er dus sprake van maximale flexibiliteit en vrijheid. Als u er toch voor kiest om DELA de uitvaart te laten verzorgen, dan kunt u een korting tot maximaal €400,- krijgen.

Uitvaartkoopsompolis

Bij de uitvaartkoopsompolis stort u eenmalig een bedrag op een speciale rekening, waardoor u maandelijks geen premie hoeft te betalen. Het bedrag dat u stort is echter lager dan het verzekerde bedrag, DELA zal dus rendement behalen over het gestorte vermogen. U kunt het bedrag op elk moment verhogen, ook dit is dus een flexibele verzekeringsvorm.

Depositofonds

Bij het depositofonds spaart u elke maand een klein bedrag voor uw uitvaart. Op het moment dat u komt te overlijden, zal DELA het bedrag dat tot dat moment gespaard is uitkeren. Ook bij deze verzekeringsvorm hoeft u geen maandelijkse premie te betalen. Aan het begin moet u een bedrag storten van minimaal €3.250, waarover u elk jaar tussen de 3% en 6% rente krijgt. U kunt op elk moment extra geld inleggen, dit bedrag moet wel minimaal €500,- zijn.

Eerlijke premie

De voordelen van de Dela zijn dat je ruimte hebt voor persoonlijke wensen. Je kunt gebruik maken van de praktische hulp die de Dela uitvaartverzekering te bieden heeft en je de familie wordt bijgestaan door deskundige begeleiding. Bij de Dela geldt, een eerlijke en lage premie.

De Dela staat er voor om de familie een zorg uit handen te nemen. De Dela is een coöperatie, er wordt niet gewerkt vanuit een winstoogmerk. Momenteel zijn er ruim drie miljoen mensen verzekerd bij de Dela. De uitvaartverzekeringskosten zijn bij de Dela laag omdat er veel mensen gebruik maken van de uitvaartverzekering.

Zelf keuzes vooraf bepalen

Bij de Dela kun je eenvoudig je premie berekenen, je wensen doorgeven en bekijken wat je uitvaart kost. Bij alle stappen die genomen moeten worden, wordt er rekening gehouden met je persoonlijke wensen. Wanneer jij komt te overlijden zullen de wensen van de familie worden nageleefd om de begrafenis of crematie naar wens te laten verlopen.

Je kunt er altijd voor kiezen om een extra aanvullende verzekering te nemen, zodat je ook extraatjes kunt regelen op een begrafenis zoals een speciale kist of extra veel bloemen. Deze keuze kun je vooraf zelf maken.

DELA uitvaartverzekering afsluiten

Op de website van DELA kunt u vrijblijvend uw premie berekenen. Daarnaast kunt u ook meer lezen over de verschillende verzekeringsvormen. Het afsluiten van de uitvaartverzekering kan ook gemakkelijk via de website, hier bent u dus niet veel tijd mee kwijt. Op het moment dat u vragen hebt over de verzekering, dan kunt u gratis contact opnemen met DELA. Klik op de knop hieronder om meer over de DELA uitvaartverzekering te lezen.

Naar de verzekeraar