Uitvaartverzekering bij euthanasie12 juli 2015
Geen reacties

Uitvaartverzekering en nebestaandenHet afsluiten van een uitvaartverzekering is altijd een lastige situatie. In het begin is het in ieder geval lastig, omdat verschillende verzekeraars bepaalde verzekeringspakketten aanbieden en uiteindelijk moet je als consument daarin een keuze maken. Vaak sluit je misschien een uitvaartverzekering af op de leeftijd dat je nog lang niet in de buurt komt van je eigen uitvaart. Uiteraard zijn er bijzondere situaties waarbij er ook uitzonderingen van een uitvaartverzekering kunnen zijn, zoals bij het plegen van euthanasie bijvoorbeeld.

Dekking uitvaartverzekering bij euthanasie

Hoe zit het precies met een uitvaartverzekering en het afsluiten hiervan en het dekken van de kosten van de uitvaart als het gaat om een ernstig geval als euthanasie? Het blijft verschrikkelijk als euthanasie op je te wachten staat en jij je dan ook nog bezig moet houden met vragen rondom de uitvaartverzekering en de kosten die hierbij komen kijken en of die dan juist wel gedekt zijn of niet.

Wel of geen dekking?

De vraag is dus of verzekeraars het opgebouwde bedrag uitkeren bij het overlijden op basis van euthanasie. Bij euthanasie is er geen sprake van een natuurlijk overlijden, maar dit is gelukkig geen argument om te zeggen dat een verzekeraar niet het opgebouwde bedrag zou moeten uitkeren. In principe is de verzekeraar verplicht om het bedrag uit te keren, ondanks dat het gaat om het overlijden door middel van euthanasie.

Geen natuurlijke manier van overlijden

Aan de andere kant zien verzekeraars euthanasie niet als een natuurlijk overlijden, waardoor er soms of meestal wel voorwaarden worden gesteld door de verzekeraar als het gaat om het uitkeren van het opgebouwde bedrag. Uiteindelijk is het dus in ieder geval slim om het te bekijken per verzekeraar en het is dus dan ook zo – zeker bij een geval als euthanasie – dat het enorm verschilt en bij euthanasie het dus bij sommige verzekeraars wel wordt vergoed als er niet heel erg een scheidingslijn wordt gesteld wat betreft natuurlijk overlijden of niet.