15 maart 2015
Geen reacties

Islamitische uitvaartverzekeringEen uitvaart is heel persoonlijk en moet daarom aan alle wensen van de verzekerde voldoen. Voor gelovigen kan het belangrijk zijn dat er tijdens de uitvaart rekening wordt gehouden met gebruiken van het islamitische geloof.

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden tot het afsluiten van een islamitische uitvaartverzekering. Als u het belangrijk vindt dat de verzekeringsmaatschappij bij het organiseren van uw uitvaart rekening houdt met het geloof, dan zijn verzekeraars Monuta & Yarden echte aanraders.

Islamitische uitvaartverzekering van Monuta

Monuta uitvaartverzekering
De deskundigen van Monuta weten precies hoe een islamitische uitvaart in elkaar steekt en wat de gebruiken zijn. Zo houden de experts bijvoorbeeld rekening met grafrust en rituele wassing. Monuta heeft een nauwe samenwerking met de 40 islamitische begraafplaatsen die er in Nederland zijn.

Monuta heeft persoonlijke begeleiding en het voldoen aan alle wensen van de klanten hoog in het vaandel staan. Met een Monuta uitvaartverzekering bent u dus verzekerd van deskundig advies voor het organiseren van een islamitische uitvaart.

Islamitische uitvaartverzekering van Yarden

Yarden uitvaartverzekering
Yarden is al jaren één van de bekendste organisaties voor het organiseren van een islamitische uitvaartverzekering. De deskundigen van Yarden zijn goed op de hoogte van de gebruiken die horen bij een islamitische uitvaart. Yarden past een uitvaart volledig aan de persoonlijke wensen van de verzekerde aan, niet voor niets is hun motto dan ook ‘Elke uitvaart is uniek’.

Naast perfecte begeleiding tijdens het rouwproces, zorgt Yarden ook voor een betrouwbare financiële afwikkeling van de islamitische uitvaart. Met bijna 1 miljoen leden in Yarden één van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland.

Waarin verschilt een Islamitische uitvaart van een Nederlandse uitvaart?

Er zijn veel verschillen tussen een Nederlandse en islamitische uitvaart. Bij de islamitische uitvaart wordt er rekening gehouden met alle gebruiken uit de cultuur, waardoor de uitvaart volledig volgens de richtlijnen van het geloof wordt uitgevoerd. Natuurlijk is er ook bij een islamitische uitvaartverzekering voldoende ruimte voor eigen inbreng.